Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

 

“Het zijn van een Biodanza docent geeft ons de mogelijkheid om in elke les het paradijs te scheppen en daarin te vertoeven. Wat een betoverend werk! Biodanza docenten hebben de missie om een beetje meer liefde, schoonheid en vreugde in deze wereld te brengen". Rolando Toro

 

De School van Antwerpen is verbonden aan de Scuolatoro en de AIPOB (Internationale Beroeps- vereniging van Biodanza Leraren - Systeem Rolando Toro Araneda.) Deze nieuwe structuur is opgericht door een groep schooldirecteuren en Biodanza professionals om de ontwikkeling van het Biodanza systeem te beschermen. Dit in overeenstemming met de laatste wilsbeschikking van Rolando Toro Araneda en om de identiteit van zijn systeem te behouden.

Een unieke school in de wereld

De Model School voor Biodanza SRTA - Antwerpen streeft ernaar om de studenten op te leiden tot Biodanza® leraren naar het "Rolando Toro systeem". Waarna men Biodanza kan geven aan groepen volwassenen in zowel educatieve instituten als in ziekenhuizen of in de sociale hulpverlening.

 

De school biedt een theoretisch- vivenciele en methodologische opleiding.

Na elk theoretisch onderdeel dansen we om datgene wat we geleerd hebben te ervaren. De methode is geoptimaliseerd naar de resultaten van vele jaren onderzoek door professor Rolando Toro Araneda.

Verschillende gespecialiseerde leraren zullen uitgenodigd worden, waarvan sommige uit Zuid Amerika, Italië, België, Nederland of elders om hun didactische vaardigheden en talenten en om hun ondersteuning aan de school te bieden.

College van Docenten: Silvia Signorelli, Francesco Binfaré, Eliane Matuk, Marcelo Mur. Viviana Luz Toro

De School valt onder de directie van Annette Heynderickx, Tutor en Didactisch Biodanza leraar

Silvia.jpg   en als Coordinator aan de School verbonden; Tutor en didact leraar Silvia Signorelli

Silvia is afgestudeerd aan de Scuolatoro- Model school voor Biodanza in Milaan. Zij is pionier van Biodanza in India en Rusland.

Haar eerste poezie bundel verscheen in december 2008 "La tua voce sonora" een verzameling van 40 gedichten met daarin het voorwoord van Rolando Toro.

Silvia is President van de AIPOB.

Ook haar partner Francesco Binfaré, Didactisch Biodanza leraar is verbonden aan onze school. 

 

College van assistentie; Frank Vesters, tutor en didactisch Biodanza leraar.

Collega's leraren, didacten en tutoren die de School mee ondersteunen: 

Biodanza docenten en tutor van de school; Annemie Van Diest, Ann Vanhooreweder, Arjan Ramaker, Caroline Delmelle, Christine de Wachter, Gaston De Smet, Marlene Baert, Olga Bosmans en in-spe; Karel Hermans (monografie presentatie in het voorjaar 2019)

Biodanza docenten; Hans Verhagen, Kristel Duffeler, Luc Arretz, Philippine Verhagen

Didactische Biodanza leraren en tutor: An van Hoornick, Malic en Tinne Zylias- Cuyver, 

Jo Degelin, Miriam Esser, Vera koot, onder supervisie

 

← Agenda Biodanza ←