Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

19-01-2019 | Mythologische en filosofische voorgangers van Biodanza

20 januari 2019

150 euro
't Werkhuys foyerZegelstraat 13
Antwerpen
Inschrijven

9e theoretisch-vivencieel schoolweekend
Mythologische en Filosofische voorgangers van Biodanza


           
"HET VIEREN VAN HET LEVEN - PROCES VAN EEUWIGE VERNIEUWING”


Met het samenbrengen van de grote oude mythen en hun archetypische figuren wil ik de kenmerkende aspecten laten zien en de menselijke noodzakelijkheid van het 'Vieren van het Leven' en 'Heiligen van de Natuur.’ In hun oorspronkelijke betekenis vormen deze mythen de basis en de inspiratie voor de belangrijkste benadering van Biodanza. 

Voor een toekomstige beschaving wil ik deze antieke mythen - die buitengewoon krachtige archetypische modellen zijn- redden.Rolando Toro. 

 

Doorheen alle tijden heeft de mens met dezelfde diepe vragen gezeten ten overstaan van zichzelf en de wereld. Cruciale vragen zoals: 
Wie ben ik? 
Waar kom ik vandaan, 
Waar komt dit alles vandaan?
Waar gaan we naartoe? 
Waarom dood en geboorte en de cruciale vraag: ”hoe te leven”?


Al deze vragen vormen een tijdloos motief van de mens in de zoektocht naar antwoorden. Volgens Rolando Toro omvatten de mythen een culturele erfenis van grote betekenis; heiligheid en intuïtie van leven en wijsheid die we in deze tijd verloren zijn. Biodanza gaat deze erfenis in ere herstellen, de intuïtie(s) en sacraliteit voor het leven opwekken.

Vandaag de dag is er nog steeds dezelfde vraag: “Hoe kan ieder mens transformeren?”  

 

In Biodanza heeft Rolando het mysterie van de periodieke vernieuwing van de wereld herkend in het proces van de permanente vernieuwing van het menselijk bestaan. In bepaalde overgang periodes “ruien” mensen als het ware. Ze laten oude gewoontes, die een bron van lijden en conflict vormen los, om “herboren te worden” in een hernieuwd lichaam met een gelukkiger en gezonder leven. 

 

Praktische informatie en aanvangstijden: zaterdag en zondag om 10:00 uur - 17:30 uur (uiterlijk 18.00 uur)

Meebrengen: fleece dekentje, lunch etc. Een paar stuks onbespoten of goed gewassen fruit. Dit is voor het ritueel dat we willen doen ter ere van de Godin Demeter.
Verheug je op het gezamenlijk vieren van intrinsiek en oorspronkelijk leven!

De weekenden zijn open voor mensen die hun vivencia willen verdiepen.