Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen » Nieuwsbrief » Dans het Orakel... ook nieuwsgierig?

Nieuwsbrief Biodanza

Biodanza en de I Tjing dansen. 

De I Tjing is een oud chinees orakelboek dat uit het Taoïsme voortkomt. Vandaag de dag is het nog net zo actueel als 3000 jaar geleden. Het boek inspireerde grote filosofen als Confucius, Lao Tse, Carl G. Jung en duizenden anderen. Zij putten er wijsheid en raad uit.

Je kan de I tjing alle soorten vragen stellen of advies vragen op alle gebied. Het antwoord wordt in symbolische taal of zoals Rolando het noemde in een kosmische metafoor weergegeven. Het principe van de I Tjing is dat alles gebeurt met een reden, niets is toeval.

Na raadpleging van het orakel, zal iedere deelnemer de kans krijgen om het raadsel (antwoord) van het orakel te ontcijferen in de rite van de dans. Door dans zal de diepste betekenis ontvangen, geleefd of beleefd worden als een totale emotie, een cenesthetische openbaring.     

" Biodanza en I Tjing dansen is het eigen bestaan dansen en, door de beweging - teruggeven aan de kosmos -het onmetelijke antwoord". Rolando Toro

De I TJING dansen - Boek der Veranderingen 4 en 5 juli 2015 

Schrijf je in: http://www.biodanzainvlaanderen.be/agenda/dans-van-het-orakel-biodanza-en-i-tjing/ 

5-dagen genieten van Biodanza in de Franse Ardennen 19-24 juli 2015

In een prachtige omgeving niet ver van huis en toch in een andere wereld. Zie:http://www.biodanzainvlaanderen.be/inschrijven.html

 

Vriendelijke groet
Annette Heynderickx
www.biodanzainvlaanderen.be