Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen » Nieuwsbrief » Interne nieuwsbrief Methodologie II

Nieuwsbrief Biodanza

Aanstaand weekend 1 en 2 maart

2e weekend methodologie.

De Biodanza klas

Het leren van de theorie die de vivencia opbouwt is het fundament.

Dit weekend zien we de technische aspecten die dienen om de vivencia bij de deelnemers in een Biodanza groep te wekken. We maken een begin om deze kennis van de methode van vivencia te incorporeren.

Oefeningen uit de Officiële lijst worden uitgelegd (naam, beschrijving en doel) met de bijbehorende muziek en gedemonstreerd; de Synergetische en Fysiologische Loop, Lopen met affectieve motivatie; Ritmische Coördinatie in paar; Ritmische Synchronisatie in paar; Melodische Synchronisatie in paar, Fluïditeit en Vrije dans van Fluïditeit.

De Segment bewegingen (nek, schouders, borst-armen, taille, bekken), Motorische integratie van de drie centra, Cenesthetisch integratie van de drie centra, waarna wij als student de vivencia zelf kunnen ervaren. Het weekend wordt gegeven door Annette Heynderickx

Aanvang; zaterdag 10:30 uur- tot circa 18:30 uur en zondag om 10:00 uur tot circa 18:00 uur.

Breng iets te eten mee voor het buffet zowel zaterdag als zondag. Adres: Concordiaplein 43, Breda.

Studenten van de eerste cyclus worden ook uitgenodigd om deze en volgende methodologieen weer op te frissen. (kosten € 70)

Parkeren: zet je auto op het parkeerterrein bij de Aldi Breda, Gr. Hendrik-III-Plein 35, 4819 CJ Breda of ga naar Frank daar kun je vrij parkeren; Geisterenstraat 5, Breda.

Maak de jaarlijkse administratieve bijdrage in orde met Frank.

Warme omhelzing ook van Frank, Christine en Arjan, Annette

Verder ... Geweldig nieuws! Eliane kunnen boeken voor een weekend Generatieve houdingen op 31 mei en 1 juni 2014

Schrijf je meteen in http://www.biodanzainvlaanderen.be/agenda/generatieve-houdingen/

Dit meteen inschrijven is om organisatorische redenen belangrijk (vlucht van Eliane en het vastleggen van een ruimte) Aarzel je om te komen, kan je niet of weet je het nog niet zeker laat me dat dan ook per omgaande weten zodat ik er met het organiseren rekening mee kan houden.

Generatieve Houdingen door Eliane Matuk

Een belangrijke bijscholing om de "Generatieve Houdingen" met de bijbehorende dansen, de variaties, combinaties en hun gebruik te verdiepen. En de vraag hoe introduceren we ze in een sessie voor beginners en gevorderden?

Rolando Toro Araneda beschrijft over de Generatieve houdingen het volgende: " In Biodanza heb ik drie codes van Genererende Houdingen geselecteerd. De combinatie van deze houdingen staat de creatie van spontane dansen van grote rijkheid en diepgaande menselijkheid toe. Elke houding heeft een diepe psychologische betekenis.

De archetypische houdingen behoren tot het collectieve onbewuste zoals beschreven door Carl Jung en vormen ware baarmoeders voor expressie.

De drie codes van genererende houdingen die ik presenteer in Biodanza zijn het resultaat van een langdurig onderzoek naar het scala van gebaren van diverse culturen: Hindoe, Egyptisch en Grieks-Romeins, om er een paar te noemen.

Ik heb die gebaren uitgekozen, waarvan ik vind dat het ver geëvolueerde vormen zijn – in staat om diepgaande en transcendente vivencia ’s te wekken - en die het vermogen hebben om “eeuwige dansen” voort te brengen. Ik heb deze archetypische gebaren “genererende houdingen” genoemd omdat ze het vermogen hebben om specifieke dansen teweeg te brengen.

De gewone expressieve dans is een combinatie van bewegingen die samenhangen met de persoonlijke emoties van de danser.

De dansen die ontstaan uit de combinatie van genererende houdingen bezitten een meer universele dimensie en zinspelen op de grootsheid van de mens. De combinatie van drie of meer genererende houdingen creëert dansen van uitzonderlijke schoonheid en expressieve kracht.

Deze verdiepende Module wordt gegeven door Eliane Matuk.

Eliane is directeur van de Scuolatoro - Model School voor Biodanza Rolando Toro Systeem in Milaan.

Module is open voor Biodanza docenten, studenten onder Supervisie en studenten in het derde jaar (Methodologie) van de opleiding.

 

Vriendelijke groet
Annette Heynderickx
www.biodanzainvlaanderen.be