Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen » Nieuwsbrief » Interne nieuwsbrief methodologie IV

Nieuwsbrief Biodanza

Methodologie IV

Stage n° 25: methodologie IV- de wekelijkse lessen en de Biodanza stage of workshop

op 17-18 september 2016

Wat staat er op het programma? Hierbij een overzicht.

Oefeningen

1e sessie zaterdag ochtend. Kom op tijd zodat we samen kunnen beginnen!

Beschrijving, doel en demonstratie van elk van de volgende oefeningen:

Initiatie Ronde /ook genoemd de Begin cirkel, Dans van verplaatsing met lichtheid, Ritmisch expressieve dans, Melodisch expressieve dans, Yin Dans, Yang Dans, en de Dans van yin-yang integratie, met bijbehorende muziek. Eerst meer als studie daarna probeert ieder voor zich de geïnduceerde vivencia zelf te ervaren.

2e sessie (na de pauze)

Een volledige sessie (theorie en vivencia), opgesteld door een groep medestudenten: Karel, Liselot, Vera, Annemie en ? (wie o wie)

Het theoretische gedeelte zal worden uitgevoerd door een van hen, ieder zal een oefening of in dit geval meerdere oefeningen presenteren: d.w.z. de aankondiging doen en een demonstratie geven. 

3e sessie

Een verdiepende vivencia en indien nodig gaan we verder met de oefeningen van de 1e sessie. 

4e sessie; Een integrerende vivencia voor de groep.

Theorie

- De wekelijkse Biodanza les: niveaus, beginners of initiatieklassen, duur. 

- Programma voor een wekelijkse Biodanza klas: algemeen doel, het stabiliseren van evolutionaire verandering, specifieke doelstellingen, theoretische uitleg, voorbeelden van theoretische argumenten voor de programmering van een wekelijkse klas, volgorde van oefeningen en van de sessies. 

- Programma van een beginners reeks (initiatie in Biodanza): het theoretisch gedeelte, het vivenciele gedeelte, voorbeelden van integratie oefeningen.

- Programma van verdieping en radicalisatie** van de vivencia: het theoretische deel, het vivencieel deel, voorbeelden van specifieke oefeningen van de Vijf vivencia lijnen.

** Vivencias radicaliseren betekent de veranderingen verkregen door Biodanza te incorporeren in de eigen stijl van leven.