Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen » Nieuwsbrief » interne nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief Biodanza

Het Minotaurus Project gaat door, er zijn nog enkele plaatsen.

Op 21 en 22 november 2015 

het 18e theoretisch – vivenciele schoolweekend

Toepassingen en Extenties in Biodanza 

​Twee belangrijke kennisgebieden in Biodanza. Biodanza als kunst (Ars Magna)– en wetenschap van het leven. Het is extra fijn om te horen welke gebieden binnen Biodanza ons het meest aanspreken.  

Toepassingen zijn specifieke onderwerpen bijvoorbeeld Biodanza in de psychosomatische geneeskunde, of Biodanza op de werkvloer, in de revalidatie, het onderwijs of Biodanza in de psychotherapie, om er een paar te noemen.

Extensies zijn werken voor je persoonlijke ontwikkeling. Zij maken gebruik van archaïsche mythen, archetypische situaties, creatieve voorstellen en van de transpersoonlijke psychologie.

Ter inspiratie zeker nu we de wat meer donkere maanden ingaan.

Biodanza ontwaakt in ons hart een gevoel van verwondering. De schat van het menselijk potentieel is vaak verborgen, vergeten, de mogelijkheid om te genieten van het leven, het uitdrukken en ontvangen van affectiviteit, creativiteit, tederheid, solidariteit. Soms worden we verstikt door het genadeloos tempo van ons leven en onder de culturele vooroordelen.

Echter in ieder van ons, is, intact wat Biodanza noemt het "goddelijk kind" dat is onze component van schoonheid, pracht, van gratie. Het is het vermogen om versteld te staan ​​van elk moment dat we leven en van elke ontmoeting.

Het is door Biodanza dat we kunnen vertrouwen op dit "kind". De erkenning ervan geeft de mogelijkheid om te spreken en het openbaren van het goddelijke in ons.

Biodanza geeft ons een nieuwe perceptie van de ander: in die mate dat het onze identiteit oplicht.

We nemen onze medemens waar in een ander licht, creëren nieuwe gevoelens naar de wereld, hiermee ontwaken strijdlustige acties die ecologische en sociale rechtvaardigheid verdedigen.

Het is noodzakelijk een stelsel van resonantie met ons verlichte deel aan te moedigen, om in staat te zijn het zaad (dat in ieder van ons is), het zaad van schoonheid te laten ontkiemen, voor een nieuwe stijl van beschaving. Rolando Toro Araneda

Vriendelijke groet
Annette Heynderickx
www.biodanzainvlaanderen.be