Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen » Nieuwsbrief » Generatieve Houdingen 31 mei en 1 juni 2014 door Eliane Matuk

Nieuwsbrief Biodanza

De School voor Biodanza- Antwerpen kijkt uit naar het weekend 31 mei - 1 juni 2014 o.l.v. Eliane Matuk met de Generatieve Houdingen en hun dansen.

De archetypische houdingen behoren tot het collectieve onbewuste zoals beschreven door Carl Jung en vormen ware baarmoeders voor expressie. De drie codes van genererende houdingen zijn het resultaat van een langdurig onderzoek naar het scala van gebaren van diverse culturen: Hindoe, Egyptisch en Grieks-Romeins, om er een paar te noemen.

Ik heb deze gebaren uitgekozen, waarvan ik vond dat het ver geëvolueerde vormen zijn – in staat om diepgaande en transcendente vivencia ‘s voor te brengen - en het vermogen hebben om “eeuwige dansen” te genereren. Deze archetypische gebaren noem ik “genererende houdingen”, omdat ze het vermogen hebben om specifieke dansen teweeg te brengen.

De gewone expressieve dans is een combinatie van bewegingen die samenhangen met de persoonlijke emoties van de danser. De dansen die ontstaan uit de combinatie van genererende houdingen bezitten een meer universele dimensie en zinspelen op de grootsheid van de mens. Rolando Toro

Aanvang: zaterdag om 10:30 uur - circa 20:00 uur en zondag om 10:00 uur 

Kosten € 150. 

Locatie Adres: Concordiaplein 43, Breda.

Vrij Parkeren (1) zet je auto bij Frank stuur hem een mailtje; frank.vesters@gmail.com. Van daaruit kom je samen met Frank's auto naar mij. (vlakbij) Adres van Frank: Geisterenstraat 5, Breda.

Parkeren (2): Ga naar de Graaf Hendrik III plein (d.i. het gratis parkeerterrein voor de Aldi) circa 5 minuten lopen naar mijn huis

Meebrengen iets voor de buffet lunch voor zaterdag en zondag. 

Slapen: breng matrasje etc. mee.

Kun je gastvrijheid verlenen aan mensen die van verder wegkomen? Laat me dit dan alsjeblieft snel weten. 

Vriendelijke groet
Annette Heynderickx
www.biodanzainvlaanderen.be