Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen » Nieuwsbrief » Generatieve Houdingen geïnspireerd op de archetypische gebaren

Nieuwsbrief Biodanza

Oefeningen in Biodanza geïnspireerd op de archetypische gebaren. Gebaren zoals we ze kennen vanuit de oudheid, gebaren die in onze ziel gegrift staan, in ieders ziel, jong en oud, onafhankelijk van sekse, ras, educatie. Gebaren die we tegenkomen in de kunst, de oude reliefs enz.

Velen hebben het verlangen uitgesproken om met Eliane Matuk de Generatieve Houdingen eens serieus te onderzoeken, te mogen beleven en te weten wat en hoe we ze kunnen gebruiken.

Een geschikte datum voor Eliane is het weekend van 31 mei - 1 juni geworden.

Dit weekend zal min of meer uitsluitend gereserveerd worden voor de leraren die verbonden zijn aan onze school en voor de studenten van de eerste en de tweede cyclus. Het weekend is bedoeld als een methodologisch, didactisch bijscholingsweekend.  

De Generatieve Houdingen zijn van groot belang en zeer inspirerend voor ons werk, zij gaan over de grootheid van ons als mens.

De houdingen en dansen die ermee samenhangen hebben in hun eenvoud een enorme krachtige capaciteit voor transformatie en expressie. Zij kunnen voor de mensen in deze tijd een bijzondere ondersteunende en troostende betekenis hebben, een welkom kompas zijn op het pad van bewustzijnsontwikkeling. Ze geven inspiratie en voeding.

Kortom dit en meer is een belangrijke motivatie om op dit gebied ons licht verder te ontsteken om daarna er de wereld mee in te kunnen gaan.

Organisatorisch is het noodzakelijk je te vragen om uiterlijk deze week mij te berichten of je er WEL bij bent, en tevens ook een mailtje te sturen als je niet komt: http://www.biodanzainvlaanderen.be/agenda/generatieve-houdingen/

Vriendelijke groet
Annette Heynderickx
www.biodanzainvlaanderen.be