Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

annette en rolando.jpg

Annette Heynderickx

Annette is geboren in Vlaanderen, Schoten bij Antwerpen. 

Ze is Tutor en Didactisch Biodanza leraar verbonden aan de Scuolatoro in Milaan. 

- Is opgeleid in de School voor Biodanza - Amsterdam (Monografie presentatie september 2004) en de Scuolatoro- Milaan. Vanuit de opleiding in Milaan kwam er in 2009 een vraag om de directie voor een School voor Biodanza - Antwerpen op te nemen. Deze opleiding; School voor Biodanza- Antwerpen opende in januari 2010 de deuren voor een boeiende en inspirerende opleiding. Inmiddels zijn er acht leraren afgestudeerd en de meesten onder hen werkzaam. In het voorjaar van 2018 gaat de vijfde cyclus van start.

Annette geeft naast de begeleiding van de Vlaamse School voor Biodanza -Antwerpen, wekelijks Biodanza in Breda en in Antwerpen en workshops in binnen- en buitenland.

Vanaf 22 september 2017 neemt Karel Hermans de wekelijkse lessen in Antwerpen over.

 

Gevolgde specialisaties:

 • Biodanza en de I Tjing- boek der veranderingen, dansen, Parijs 2006 Rolando Toro Araneda
 • Biodanza en heropvoeding van contact -Bio-integratieve massage Padova 2005-2006 Sandra Samaso
 • Biodanza op de werkvloer, Milaan 2008 Valkira Bolinelli
 • Biodanza en Stem,  Bologne It. 2006 Sergio Cruz
 • Eros, Amor en relaties, Milaan 2004/5 R. Terren en Veronica Toro
 • Biodanza in de natuur, Elaine Matuk Slovenie 2007)
 • Biodanza met kinderen, Amsterdam 2003 Patricia Martello
 • Minotaurus project, Hamburg 2003/4- S.Cruz, R. Terren, V. Toro, Cristina Arrieta
 • Argonaut Missie (bij beide laatste specialisaties wordt gebruik gemaakt van een oude Griekse Mythe, deze werden door Rolando bewerkt in een hedendaags ritueel, om ons innerlijk pad te openen) Griekenland Volos Rolando Toro en Elaine Matuk
 • Aqua Biodanza, Italie Eliane Matuk 2006
 • Biodanza en het voorgevoel van de engel, Antwerpen Nadia Robin 2017

 "Enkele jaren geleden ben ik elke maand als tutor in Milaan geweest in de Scuolatoro, de model school voor Biodanza. Er waren er oorspronkelijk twee in de wereld, één in Milaan en één in Chili. Het waren voorbeeld scholen die het dichtste bij de oorsprong, en voortdurend onder supervisie waren van Professor Rolando Toro zelf. Dit was zo tot aan zijn overlijden. Deze twee scholen waren een belangrijke orientatie voor alle Scholen van Biodanza in de wereld.

Ik ondersteunde en volgde de leerlingen en zag hun harten zich openen voor een liefdevolle weg. Een zachte weg. Een weg die je dicht bij jezelf brengt en in nabijheid van anderen. De speelsheid van Biodanza, de warmte, de aanraking, de schoonheid, de expressie, ik ben er helemaal vol van.

In mijn lessen wil ik je helpen om te ervaren dat je beweegt, dat je ademt, dat je leeft, dat je er helemaal mag zijn. Dat je verbonden bent met alles en iedereen. Soms zijn we bang om onze schoonheid te laten zien. Door Biodanza word je geraakt. Je durft alle aspecten van jezelf te tonen. Ook al zijn ze kwetsbaar, ze mogen glanzen.

Dat geldt voor jou en voor de ander met wie je danst. Als je elkaar in de armen houdt, dan ben je heel even de ander. Je ontmoet elkaar op een diep niveau met veel respect.

Ik hoop dat je na de lessen dat respect meeneemt in je dagelijks leven".