Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

annette en rolando.jpg

 

Annette Heynderickx is geboren in Schoten bij Antwerpen. (Be)

Tutor en Didactisch Biodanza leraar 

Opgeleid in de School voor Biodanza - Amsterdam  en in de Scuolatoro- Milaan. 

 

Na het beëindigen van de opleiding in Amsterdam september 2004, heb ik voor drie jaar het opstarten en de organisatie van de School voor Biodanza in Rotterdam verzorgd. 


Om me verder in de methodologie en de achtergronden van Biodanza te verdiepen, besloot ik maandelijks naar de oorspronkelijke school voor Biodanza, de Scuolatoro, in Milaan te gaan. Rolando's toenmalige vrouw Eliane Matuk, heette mij daar van harte welkom. Buiten dat Italië voor mij voor altijd een bijzondere aantrekkingskracht heeft was het dansen en leren daar...als een warm bad.


Er kwam vanuit Rolando en Eliane de vraag om de directie van de School in Antwerpen te doen. In januari 2010 opende ik samen met Silvia Signorelli als coördinatrice, de School. 


Inmiddels zijn er acht leraren afgestudeerd aan onze School en in het najaar van 2018 volgen er nog negen (9) 
Ik kan welgemeend zeggen dat de opleiding- een in alle opzichten- en hiermee bedoel ik in alle levensgebieden vruchtbaar project of pad is. Want we kunnen ons afvragen;

Waar zijn de Scholen waar men leert te leven? 
Waar zijn de scholen waar we al die mogelijkheden in ons zelf leren kennen en ontwikkelen? Waar worden deze potentiëlen aangeraakt, gewekt en komen ze tot bloei?


Waar zijn de scholen waar we eerder alle attitudes, dogma’s, veronderstellingen mogen afleren en daarentegen uitgenodigd worden vrij en nieuw te zijn, of diegene die we werkelijk op dit moment zijn?

Dit alles dansend ervaren wordt een levende realiteit. 


Ik ben na al deze jaren in mijn werk enthousiaster geworden en overtuigd van de kostbare parel in ons zelf die er te ontdekken valt, en de mogelijkheden die Systeem Biodanza hierin biedt. 


In maart 2018 begint alweer de vijfde cyclus van de opleiding. Het is dit jaar nog mogelijk om je bij deze cyclus aan te sluiten.

 

Naast de opleiding in de Biodanza School verzorg ik wekelijks Biodanza in Breda, superviseer en geef workshops in Nederland, België, Frankrijk en Milaan.

 

Gevolgde Biodanza specialisaties:

 • Biodanza en de I Tjing- boek der veranderingen, dansen, Parijs 2006 Rolando Toro Araneda
 • Biodanza en heropvoeding van contact -Bio-integratieve massage Padova 2005-2006 Sandra Samaso
 • Biodanza op de werkvloer, Milaan 2008 Valkira Bolinelli
 • Biodanza en Stem,  Bologne It. 2006 Sergio Cruz
 • Eros, Amor en relaties, Milaan 2004/5 R. Terren en Veronica Toro
 • Biodanza in de natuur, Elaine Matuk Slovenie 2007)
 • Biodanza met kinderen, Amsterdam 2003 Patricia Martello
 • Minotaurus project, Hamburg 2003/4- S.Cruz, R. Terren, V. Toro, Cristina Arrieta
 • Argonaut Missie (bij beide laatste specialisaties wordt gebruik gemaakt van een oude Griekse Mythe, deze werden door Rolando bewerkt in een hedendaags ritueel, om ons innerlijk pad te openen) Griekenland Volos door Rolando Toro en Elaine Matuk
 • Aqua Biodanza, Italie Eliane Matuk 2006
 • Biodanza en het voorgevoel van de engel, Antwerpen Nadia Robin 2017
 • Biodanza voor koppels Milaan o.l.v. Eliane Matuk en Marcelo Mur 2018/2019

 "Inmiddels al weer jaren geleden ging ik maandeljks naar Milaan om daar als tutor in de Scuolatoro me verder te bekwamen in de methodologie van Biodanza.  Van deze Scholen (Scuolatoro) waren er ten tijde dat Rolando leefde twee in de hele wereld, één in Milaan en één in Chili.

Deze twee scholen waren een belangrijke orientatie voor alle Scholen voor Biodanza in de wereld.

Het als tutor aanwezig zijn betekende dat ik de studenten daar in de opleiding hun ontwikkeling mee volgde en zag hoe hun harten zich openden voor een liefdevolle, zachte weg. Een weg dichter bij zichzelf en tevens dichter in de nabijheid van anderen. De speelsheid van Biodanza, de warmte, de aanraking, de schoonheid, de expressie, heeft me totaal aangegrepen om niet te zeggen "ik ben er helemaal vol van."

In mijn lessen kun je ervaren en voelen dat je beweegt, dat je leeft, dat je er helemaal mag zijn. Dat je verbonden bent met alles en iedereen. Dat je. je schoonheid mag tonen in al haar aspecten, ook in je kwetsbaar,heid. Zodat je als authentiek izelf er doorheen gaat stralen.

Dat geldt voor jou en voor de ander met wie je danst. Als je elkaar in de armen houdt, dan ben je heel even de ander. Je ontmoet elkaar op een diep niveau met veel respect.

Ik hoop dan dat je na de lessen dat respect en die levensenergie meeneemt in je dagelijks leven".