Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

19-10-2019 | Transcendentie

20 oktober 2019
10.00 uur tot 18.00 uur
150
Muzieklokaal 't WerkhuysZegelstraat 13
Antwerpen
Inschrijven

Het 16e theoretisch- vivencieel schoolweekend

Transcendentie

"If the doors of perception were cleansed everything would appear to man, as it is infinite. For man has closed himself up, till he sees all things through narrow chinks of his cavern." The Doors of Perception (1954) A. Huxley

 

In Biodanza verwijst het begrip Transcendentie naar de mogelijkheid van kracht om het ego te overwinnen, zodat we ons kunnen identificeren met de eenheid van de natuur en de essentie van mensen.

 

Iedereen kan er toegang toe krijgen als hij zich verbonden kan voelen met het veld van eenheid; de totaliteit". Hiervoor moet men zijn ego zien overstijgen dat ons in ballingschap houdt. 

 

http://www.biodanzainvlaanderen.be/static/images/rumi-quote-5.jpg‚Äč

 

In Biodanza worden door oefeningen en dansen we voor een ogenblik uitgenodigd- het ego los te laten om een vivencia te ervaren die ons met aandacht opent om op sensibele wijze aanwezig bij onszelf, de ander, en de wereld te zijn.

De basis voor transcendentie is in verbinding zijn met alles wat bestaat. Het is een natuurlijke functies van de mens; doch -zei Rolando en ik geloof dat we dat allen kunnen beamen- het is de meest onderdrukte functie. Geblokkeerd door onze opvoeding, cultuur en religie. Rolando Toro