Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

19-10-2019 | Transcendentie

20 oktober 2019
10.00 uur tot 18.00 uur
150
Muzieklokaal 't WerkhuysZegelstraat 13
Antwerpen
Inschrijven

Het 16e theoretisch- vivencieel schoolweekend

Transcendentie

"If the doors of perception were cleansed everything would appear to man, as it is infinite. For man has closed himself up, till he sees all things through narrow chinks of his cavern." The Doors of Perception (1954) A. Huxley

 

In Biodanza verwijst het begrip van transcendentie naar de mogelijkheid om de kracht van het ego te overwinnen, zodat we ons kunnen identificeren met de eenheid van de natuur en met de essentie van mensen.

 

Iedereen kan toegang hebben tot de ervaring van transcendentie als hij verbonden, "binnen de totaliteit" blijft. Hiervoor moet men zijn ego verwerpen of overstijgen dat ons in ballingschap houdt. 

 

http://www.biodanzainvlaanderen.be/static/images/rumi-quote-5.jpg‚Äč

 

In Biodanza worden we door de oefeningen en dansen voor een moment - uitgenodigd- het ego los te laten om een vivencia te ervaren die opent en ons met aandacht, sensibiliteit aanwezig doet zijn bij onszelf, de ander, en de wereld.

De basis voor transcendentie is in verbinding zijn met alles wat bestaat. Het is een natuurlijke functies van de mens; doch het is de meest onderdrukte functie van allen. Transcendentie is de belangrijkste en moeilijkst te bereiken lijn van vivencia, omdat hij het meest aan onderdrukking heeft geleden tijdens het historisch en culturele proces (het meest geblokkeerd door religie volgens Rolando Toro