Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

20-04-2019 | Schoolweekend Seksualiteit

21 april
10.00 uur
150 euro
MuzieklokaalZegelstraat 13
Antwerpen
Inschrijven

13e theoretisch- vivencieel schoolweekend met als thema

 

Seksualiteit

door Annette Heynderickx

 

Biodanza stimuleert een geleidelijke ontwikkeling, door het versterken en het tot uitdrukking komen van de genetische mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden in ons vertegenwoordigd door vijf belangrijke levenslijnen; achtereenvolgend - lijn van Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie- genoemd.


Normaal gesproken ontwikkelt men alle vijf lijnen. Als er ook maar één van deze ontbreekt of weggekwijnd is, dan is men niet compleet. Dit kan aanleiding zijn dat er zich psychosomatische symptomen ontwikkelen. 


Binnen Biodanza voltooit men het integratie- en ontwikkelingsproces door speciale oefeningen, waarmee de vivencia lijnen die niet vooruitgegaan zijn worden gestimuleerd. Sommige mensen hebben in de loop van hun leven bepaalde lijnen versterkt ten koste van anderen. Zo hebben sommigen, bijvoorbeeld, de lijn van transcendentie sterk ontwikkeld door mystieke ervaringen, ten koste van de lijn van seksualiteit. Anderen hebben deze laatste begunstigd, terwijl ze de affectieve lijn verwaarloosd hebben. 


Seksualiteit is de capaciteit om passie en verlangen te voelen, en om te kunnen genieten.


Jammer genoeg staat genieten voor veel mensen gelijk aan oppervlakkigheid, lichtzinnigheid en materialisme. Het versterken van de eigen gevoeligheid en wegen vinden die naar genieten/genot leiden, maken deel uit van het leerproces van dat wat Biodanza in deze lijn van vivencia voorstelt.


Seksualiteit is een manier van "zijn”, zo noemde Rolando het. Het omvat de totaliteit van ons wezen. De schoonheid en kracht van de seksuele vivencia is dat deze ‘"onmiddellijk’’ toegang geeft tot het leven. We hoeven er niet over na te denken. Het is simpel. Het is de ervaring van leven ‘hier en op dit moment’. 
 
De vele diskwalificerende uitspraken over het lichaam als zijnde materie, als niet spiritueel hebben geleid naar een lichaam dat we alleen ervaren als we pijn hebben. 
Biodanza stelt voor om langzaamaan het plezier in de dans en in de beweging uit te nodigen. 
 
Toehoorders, deelnemers uit de wekelijkse les die hun vivencia willen verdiepen kunnen in overleg deelnemen.