Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

16-03-2019 | Schoolweekend De menselijke Beweging

17 maart
10.00 uur
150
't Werkhuys MuzieklokaalZegelstraat 13
Antwerpen
Inschrijven

 

11e theoretisch-vivencieel schoolweekend

“I spent long days and nights in the studio seeking that dance which might be the divine expression of the human spirit through the medium of the body’s movement.” And I took inspiration from ancient Greece and combined it with an American love of freedom.  Isadora Duncan

De menselijke Beweging

Rolando creëerde een systemisch model van de menselijke beweging.

We kunnen ons afvragen waarom hij dit deed?

Heel lang geleden en zeker tot ver in de 19de eeuw was het lichaam en de ziel gescheiden van elkaar. Beide stonden ze los van elkaar, daarnaast bestond het lichaam uit twee onderdelen: een inferieur en een superieur deel. Gelukkig is daar verandering in gekomen en zijn er de laatste jaren andere ideeën ontstaan die lichaam en geest samenbrengen met als doel welzijn en gezondheid. Dit stimuleerde miljoenen mensen om gymnastiek, jogging, lichamelijke expressie, yoga, martiale kunsten en… te gaan dansen.

Rolando zocht een antwoord en onderzocht de mogelijk om een wetenschap van de menselijke beweging te maken met daarin de integrale expressie van de totale mens.

Hij creëerde een systemisch model, met daarin een variatie aan bewegingen. En hij nodigde ons uit om te dansen. Waarbij het er in de dans juist om gaat "dat het de ontwikkeling van elk individu vergemakkelijkt. We dansen om te leren leven, om aanwezig te zijn in het moment, om te voelen en het bewustzijn krijgen dat je van belang bent voor de ander.”
Het gaat hier in deze dansvorm ‘Biodanza’ altijd om een existentiële expressie! Om uitdrukking te durven geven aan wie we werkelijk zijn. 
 

Het model dat Rolando maakte is terug te vinden in het Biodanza boek op pagina 159.

Praktische informatie.

Zaterdag en Zondag van 10:00 uur - 17:30 uur (uiterlijk 18.00 uur)

Meebrengen: fleece dekentje, lunch, kopje en bordje.