Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

22-07-2018 | Biodanza Franse Ardennen

27 juli 2018
aankomst vanaf 1600 uur
Buirefontaine
02500 Aubenton
Inschrijven

Biodanza vijfdaagse in de Franse Ardennen

van zondag 22 juli tot vrijdag 27 juli 2018

 

Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion, Martha Graham

DANSEN

ÍS LEVEN

ÍS EXPANSIE

mijn eigen wezen is het dat zich openbaart

 

Dans is lichaam zijn, en eenheid voelen 

In een continue openbaring - waarin niets "vanbinnen” hetzelfde.blijft

Het is expressie geven en de noodzaak voelen,

om los te laten wat me niet langer dient.

 

 Het is passie

die haar eigen leefruimte creëert, 

het is durven te zijn -  diegene die ik op dit moment ben.

Het is het plezier en de vrijheid die het me geeft

Het is het leven met mijn natuurlijke élan

 

Deze vijfdaagse nodigt je uit om de sensibiliteit van het lichaam te vergroten. Sluit je aan en dans... dans, zoals Leonard Cohen zo treffend en prachtig zingt; 

 

Dance me to your beauty with a burning violin 
Dance me through the panic till I'm gathered safely in 
Lift me like an olive branch and be my homeward dove 
Dance me to the end of love…

 

Locatie: Centrum Buirefontaine. Picardie Franse Ardennen.

Hier niet zo ver vandaan -vanuit Antwerpen slechts circa 200 km

Deze plek is al jaren een geliefde plek voor velen en een "zeer gewaardeerde Biodanza workshops".

We dansen in de ochtend voor de lunch en s'avonds na het diner. Er zijn twee danssessie per dag m.u.v. woensdag dan dansen we alleen in de ochtend. Tussendoor is er ruim de tijd om te lezen, luieren, kuieren of wat dan ook!

KOSTEN

De kosten voor deze week zijn, op basis van een tweepersoonskamer met volledig pension, inclusief workshop € 579 euro. 

Er is gelegenheid om met je eigen Camper of tent te komen.

Bij het boeken vragen we een aanbetaling van 200 euro. Het resterende bedrag dien je uiterlijk 6 weken voor aanvang te voldoen op rekening t.n.v. A. Heynderickx met vermelding van je naam: NL59ABNA0233565604 

 

Zondag 22 juli zijn we vanaf 16:00 uur welkom. Het diner staat om 19.00 uur klaar. Om 20: 30 uur begint de eerste vivencia. 

We eindigen vrijdag ochtend circa 13.00 uur, waarna we nog genieten van een heerlijke lunch.

 

Terugblik en beschrijving van deelnemers.

 

DANSEN VAN LICHT EN EROTIEK & HYMNE AAN DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID EN TEDERHEID

Biodanza kende ik als een dans -en ontmoetingsvorm met een hoog ‘knuffelgehalte’ waarin je intermenselijke thema’s op ingetogen en expressieve wijze uitdrukt en dit afwisselend alleen of samen met de ander doet.  Op grond van enkele Biodanza ervaringen alweer enige jaren geleden kon ik er verder geen diepgaande betekenis aangeven. Het gedachtegoed van de grondlegger Rolando Toro, kende ik niet.

En toen kwam er een aankondiging voorbij van een zomerweek in de Franse Ardennen. Na wat wikken en wegen melde ik mij aan, een lijfelijke bezigheid voelde, in aansluiting op de massage opleiding die ik volg, goed en passend. En een week lekker dansen, wie wil dat nou niet?

 

En zo kwam ik zondag 23 juli tussen deelnemers terecht voor wie Biodanza een wekelijkse activiteit is en voor sommigen ook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Hoe was ik in dit bonte gezelschap terecht gekomen vroeg ik mij af?  Welk intuïtief deel in mij had mij naar deze plaats geleid en heeft geweten dat ik aan deze week ‘moest’ deelnemen?

 

Ik ben ondertussen een paar dagen thuis en er nog steeds een beetje ‘ondersteboven’ van. Life-changing, zo voelt het in mij na 6 dagen en 9 vivencia’s onder de liefdevolle en bezielende leiding van Annette en Frank in de prachtige omgeving van Centre Buirefontaine met René en Chantal.

 

Zonder mijn hele levensverhaal te gaan beschrijven vindt de intense ervaring van deze week een voedingsbodem in mijn persoonlijk leven waarin ‘overleven’ dominanter is dan ‘beleven’. Er is een groot tekort geweest aan vroege bevestiging, veiligheid en aanraking en in mijn rugzak bevinden zich pijnlijke ervaringen met intimiteit. Als reactie hierop is mijn verlangen naar affectie, tederheid, beminnen en bemind worden, bedolven onder een stevige laag angst en afweer. Bedolven en verstopt maar niet verdwenen weet ik nu. Deze week werd ik ‘geroepen’ om in de dans tevoorschijn te komen, zichtbaar te zijn en mijn kwetsbaarheid te (be)leven. In de liefdevolle bedding waarin de vivencia’s plaatsvonden en vanuit een zorgvuldige opbouw van oefeningen en uitnodigingen, opende ik mij zonder dat ‘ik’ er eigenlijk aan te pas kwam…..In mij klonk geen enkel ‘ja maar’ en al mijn overtuigingen die mij vanuit schaamte en angst zo ontzettend in de weg kunnen zitten, zwegen. Er was overgave en mijn lichaam bewoog en werd bewogen, alles in mij was vloeibaar….

 

In de loop van mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met diverse vormen van (lichaams)therapie, persoonlijke ontwikkeling, haptonomie en massage. En alles heeft mij geholpen en de weg gewezen.  Maar de ervaring van deze Biodanza week ging verder, deze week heeft mij ‘thuis’ gebracht, thuis in mijzelf.  En heeft mij op de meest zachte en tedere wijze wakker gekust en (weer) tot leven gewekt. Aan het einde van de week ging er door mij heen: stel je toch eens voor dat het waar is, dat ik goed ben zoals ik ben en dat er geen voorwaarden zijn om te kunnen liefhebben en om lief gehad te worden.…..en ik lachte want ik wist…...het ís waar, ‘stel je toch eens voor’ mag weg.  Ik hoef niet eerst slank, ‘mooi’ en ‘anders’ te worden, alles is aanwezig, ik ben vol-maakt zoals wij allemaal vol-maakt zijn. Biodanza nodigt ons liefdevol uit om deze volle potentie te leven.

Biodanza is een weg van (zelf)bevrijding, van het leven vieren, van moed, gaan, contact, intimiteit, ontdekking, onderzoek, overgave, avontuur.

Ik ben geroepen en mijn hart heeft het gehoord en zegt ja…...voluit en volledig! Dit fragiele ‘ontwaken’ vraagt om koestering en ‘onderhoud’. Ik ga op zoek naar een wekelijkse groep en wie weet…….komt ook de opleiding nog in beeld…...stap voor stap……Met grote dank aan de mooie groep mensen en het op liefdevolle wijze vóórgaan van Annette en Frank!!

Odette

====

en nog een prachtig gedicht van een deelneemster

Biodanza:
Veilig lab van mens-zijn.
Hier probeer ik niet mijn pen,
ik probeer mijn wezen.
Ben ik dit echt, mag ik mij zijn?
En wie ben jij?
Ik zie je, jij ziet mij.
Eenmaal zo geweest, kan ik niet meer terug.
Ik lijk veranderd,
maar ben slechts meer mezelf.
Lieve help, wat eng,
en wat een feest.

Liefs van XX

======

Lieve allemaal,

Het gaat vooral over de dagen ná de Biodanza. Zaterdag de hele dag in een roes geleefd…zalig.

 

Gisteren heel erg boos en veel tranen. Boosheid zat echt diep vanbinnen en wilde eruit maar dat is me niet gelukt.

Een confrontatie met mijn partner gehad, maar dat leverde weinig op, geen communicatie mogelijk. Ik bleef boos diep vanbinnen en ben naar bed gegaan.

 

Daar gaan schrijven en toen kwamen de tranen, ook diep vanbinnen.

Het lijkt allemaal zo gewoon, maar dat stukje diep vanbinnen dat is niet zo gewoon voor mij. Ik voelde een diep, diep verdriet, waar ik gelukkig bij kon. (…)

 

Vanochtend met een kater opgestaan en ik heb partner een app gestuurd (…) Ook hij had veel verdriet. Ik heb gezegd dat ik hem graag wil vergeven maar dat dat niet zomaar gaat en tijd nodig heeft.

We hebben beiden intens zitten huilen en tja... ik stond als vanzelf op en nodigde hem uit voor een omhelzing. Beiden gebroken en vol verdriet.

 

Het voelde goed om te doen, en hij was dankbaar.

Dit helpt mij in het proces van vergeving.

Ik voel dat als ik vergeef de weg vrij wordt gemaakt voor iets nieuws.

Als ik niet vergeef blijft het altijd tussen ons instaan en kunnen we beiden niet verder.

Het is zeker nog niet geheeld bij mij, maar ik voel een soort verlichting om verder te kunnen.

Een opening, die ik voor mezelf houd, deze is van mij, ik alleen heb toegang tot deze opening en ik bepaal wie ik binnen laat.

 

Dat ik dit heb ervaren, ook de omhelzing met hem, heeft voor mij zeker te maken met de week Biodanza.

Het contact zoeken, mijn pijn opzoeken en toelaten, toestaan er te zijn.

Ik kan het niet zo goed verwoorden, en dat hoeft ook niet. Het voelt voor mij zo.

Ik heb vanmiddag wat spulletjes gepakt en ben gaan wandelen. Handdoek gespreid bij mijn favoriete boom. Daar even bij gezeten, de boom zijn energie gevoeld. Die trekt me zo naar de aarde.

Appeltje gegeten en wat gelezen.

Doe ik eigenlijk nooit zo, het was heerlijk en het kwam uit mezelf.

Ik ga het redden...... me, myself and I.

Beste trio ooit voor mij!