Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

21-09-2019 | Affectiviteit

22 september 2019
10.00 uur
150
't Werkhuys MuzieklokaalZegelstraat 13
Antwerpen
Inschrijven

 

15e theoretisch- vivencieel schoolweekend

Affectiviteit 

We leven in een samenleving waar de pathologische stoornissen op affectief gebied overduidelijk zicht -en voelbaar zijn. Ondanks de wonderbaarlijke technische vooruitgang die de levenskwaliteit voor een groot deel van de mensheid duidelijk verbeterd heeft, bevindt de mens zich vanuit een affectief gezichtspunt gezien in een toestand van droogte en steriliteit. Liefde, tederheid zijn de grote afwezige!

Het leervermogen, het geheugen en de waarnemingen zijn sterk beïnvloed door affectiviteit. Het leren van taal, literatuur, poëzie en kunst heeft globaal gesproken een affectieve oorsprong. Het genie van de soort, sprak Rolando Toro, is niet de intelligentie maar de affectiviteit gericht op tolerantie, mededogen, vriendschap en liefde. 

Het doel van Biodanza kan utopisch klinken ... "het is het veranderen van de affectieve structuur van de planeet!" 

 

Deze module is open voor deelnemers die hun vivencia willen verdiepen.

Praktische info: We beginnen zaterdag om 10.00 uur.

Zondag 10.00 uur- einde 18.00 uur

Meebrengen; iets lekkers voor het gezamenlijk lunch buffet,  bestek, bord, kop, etc.

 

Hieronder mooie tekst van een vriend van Rolando Toro, Edgar Morin.•  

"Wie de diversiteit in andere culturen ziet, heeft de neiging de menselijke eenheid te minimaliseren of zelfs te vergeten, en wie de menselijke eenheid wel ziet, vindt de diversiteit van de culturen doorgaans secundair.”

Voor Edgar Morin bestaat een van de uitdagingen voor de toekomst erin in te zien dat we een aardse identiteit hebben, zonder onze eigen identiteit echter op te geven. Elke mens behoort tot de kosmos en draagt de kosmos in zich.

"Elk van ons draagt melkwegstelsels van dromen en hersenschimmen in zich, onverzadigde verlangens en onbeantwoorde liefdes, afgronden van verdriet, massa’s ijzige onverschilligheid, de gloed van brandende sterren, vlammen van woede, momenten van achterlijke dwaling, flitsen van scherpzinnigheid, stormen van krankzinnigheid…” Edgar Morin 

Les 7 savoirs nécessaires à l’éducation du futur – Parijs, Seuil, 2000   Edgar Morin (1921) een vooraanstaand socioloog en filosoof. Hij ontving eredoctoraten van universiteiten over de hele wereld. Van zijn hand verscheen De weg van de hoop. De weg naar een politiek op menselijke maat en De weg.