Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

22-05-2019 | Wekelijks Biodanza Breda

wekelijks
20:00 - 21.30 uur
Yogasite Dr Struijckenstraat 165
Breda
Inschrijven

 

 

Tja... wat is Biodanza?
Hoe of waar zal ik beginnen...


Biodanza kwam op mijn pad in het jaar 2000, circa 19 jaar geleden. Het was beide en verrassend fijn en best ook spannend. Fijn en spannend tegelijkertijd om met zo veel verschillende mensen samen te dansen. 
De dagen na het dansen voelde ik me opener, in feite een ander en veel blijer mens. Ik maakte meer ruimte om te durven leven in plaats van het eeuwige en altijd bezig zijn. Contacten met mensen verdiepten zich en ik durfde me meer te laten zien. 


Ik las en kon toen ook beter begrijpen hoe Rolando Toro, de man die het Biodanza systeem creëerde zijn eigen eerste ervaringen op schreef, als “Ik voelde vaak extase, erotiek en broederschap, creatieve energie en levenskracht in mijn lichaam. Ik voelde de mogelijkheid tot echt contact met de levende werkelijkheid en dit kwam door beweging, gebaar en het uitdrukken van mijn gevoelens. Muziek is een universele taal, de enige die we allemaal begrijpen in een wereld van Babylonische spraakverwarring. 
Dans is de ideale vorm om lichaam en ziel te verenigen en om van daaruit met alle deelnemers te communiceren vanuit geluk, tederheid en kracht.”


Biodanza bleek ook voor mij een plezierig en verbluffend effectief groeiproces te zijn!

Elke dans biedt groei en is een uitnodiging. Het is bovenal het plezier vinden in jezelf, in de beweging en de dans. Dit is steeds weer een persoonlijk onderzoek.


Na al deze jaren fascineert Biodanza me nog elke dag. Ik stel mezelf met regelmaat de vraag: "Hoe kan een mens veranderen, meer mens worden door het doen van simpele oefeningen en dansen?" En hoe kan een mens met zijn lichaam als uitdrukkingsinstrument “het leven in al zijn schoonheid en misère, in alle kleurenpracht en variëteit door zich heen laten klinken?”

Ik eindig dit stukje met Rolando's woorden

"De energie van het leven circuleert in ons en in de natuur als een stroom. Wij mensen blokkeren deze stroom; we proberen geïsoleerd te blijven. Maar in werkelijkheid zijn we verbonden door een subtiele telepathische intelligentie waarvan de aard liefde is en waarmee we onszelf kunnen openen of sluiten. We zijn geen geïsoleerde wezens; we nemen deel aan de verenigende beweging van de kosmos". Rolando Toro.

Biodanza kent gelukkigerwijs geen leeftijd, het is voor jong en oud, man of vrouw. Geschikt voor mensen die graag dansen en
– meer uit het leven willen halen, zich willen verdiepen, geïnteresseerd zijn in verandering en persoonlijke groei, in vrijheid en/of uitbreiding van bewustzijn.
– die een diepe(re) verbinding met zichzelf willen voelen.
– 'body en Mind' op een harmonieuze wijze willen verbinden. 
En in alle levensgebieden (vitaliteit seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie) willen groeien naar een maximale balans

De effecten?

Bij de mensen die op regelmatige basis deelnemen in een wekelijkse groep wordt geconstateerd dat er een grotere capaciteit tot affectieve communicatie (verbaal en non-verbaal), een rijkere expressievaardigheid en dat zelfvertrouwen toeneemt. Zij ervaren beduidend meer plezier in het leven en een grotere flexibiliteit, bewustzijn en sensitiviteit in hun lichaam. Meer eenheid in dat wat ze voelen, willen en denken. 
Hoe ziet zo'n avond eruit, wat kan ik verwachten?
We bouwen alle oefeningen en dansen rustig en stap voor stap op. We dansen op fijne muziek. Het gaat niet over pasjes, niet over choreografie en al zeker niet over ‘mooi, goed of correct’. Het gaat erom dat je in jezelf kunt gewaarworden en aanwezig bent in het moment. Dat je het vermogen hebt om je door de combinatie van beweging en muziek kunt laten raken. 


Kosten
•    Seizoenkaart* ‘wekelijks voorjaar 2019' van 9 januari t/m 26 juni (25 weken) Je betaalt het hele seizoen vooruit waardoor je winst 25 euro is. Je hebt dan bijna twee gratis lessen! Kosten 350 euro 
•    Halve beurtenkaart** (12 weken): € 180
•    Kennismakingsaanbod: €50 voor 5 achtereenvolgende weken. Heb je zin om daarna door te gaan? Dan koop je een kaart voor een bedrag van €15 x het resterend aantal weken.
•    Losse les: €17 te betalen aan de zaal (enkel voor mensen met Biodanza ervaring)

Voor de betaling: Maak het bedrag over op NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx “Biodanza wekelijks Breda”.
 
Data voorjaar 2019 
Mei; 1, 8, 15, 22, 29
Juni; 5, 12, 19, 26 
 
* Een seizoenkaart is voor dansers die vrijwel elke week komen. De kaart is geldig voor alle weken tot en met het einde van het seizoen en je betaalt in één keer het aantal weken vooruit. Zo betaal je het laagste tarief en kun je zoveel mogelijk dansen.
** Wil je je wel graag dansen maar is het niet mogelijk om elke week te komen, bijv. door onregelmatig werk, reis, lange onderbreking of i.v.m. kinderen? Dan kun je een kleinere ‘halve beurtenkaart’ (12 X) kopen die na het seizoen vervalt. Heb je aan het einde van het seizoen nog extra weken die je toch nog mee wilt dansen, dan betaal je die aan het einde van het seizoen à €15 per keer.
Stuur een mailtje of aarzel niet om even contact op te nemen om af te stemmen, te boeken of voor meer informatie Ik ben in de ochtend meestal telefonisch bereikbaar. Annette: 0640583378