Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

20-03-2019 | Wekelijks Biodanza Breda

wekelijks
20:00 - 21.30 uur
Yogasite Dr Struijckenstraat 165
Breda
Inschrijven

 

 

Tja... wat is Biodanza?


Rolando Toro, de man die systeem Biodanza in het leven riep beschreef zijn eigenste eerste ervaringen als volgt: “Ik voelde vaak extase, erotiek en broederschap, creatieve energie en levenskracht in mijn lichaam. Ik voelde de mogelijkheid tot echt contact met de levende werkelijkheid, en dit kwam door beweging, de gebaren en het uitdrukken van gevoelens. Muziek is een universele taal, de enige die we allemaal begrijpen in een wereld van Babylonische spraakverwarring. 


Dans is de ideale vorm om lichaam en ziel te verenigen en om van daaruit met alle deelnemers te communiceren vanuit geluk, tederheid en kracht.”

 

Een Biodanza sessie is een ceremonie van transformatie, van verandering. Het is een groei- laboratorium, waarin we gestimuleerd worden in vijf (5) levensgebieden. Vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie. Een dans sessie in groep biedt een veilige haven, een nest waar ik me gezien en geliefd voel. Je wordt verwelkomt om sommige dansen alleen, met een ander, of om samen te doen. Elke dans biedt groei en is geen verplichting maar een uitnodiging. Je leert vrijheid ervaren en daarmee iets te durven riskeren. 
Het is ruien, en soms ook doodgaan (…aan het oude). Het is diepte die het in jezelf raakt. Het is plezier, geneugte in de dans en de beweging, in het contact met andere... en ik kan nog wel zo'n eindje doorgaan. 

 

Na 15 jaar lesgeven fascineert Biodanza me nog elke dag opnieuw. Ik stel mezelf met regelmaat de vraag: "Hoe kan een mens veranderen, meer mens worden door het doen van simpele oefeningen en dansen?" Hoe kan een mens met zijn lichaam als uitdrukkingsinstrument “het leven in al zijn schoonheid en misère, in alle kleurenpracht en variëteit door zich heen laten klinken?”

Biodanza kent geen leeftijd, het is voor jong en oud, man of vrouw. Geschikt voor mensen die graag dansen en:
– meer uit het leven willen halen, zich willen verdiepen, geïnteresseerd zijn in verandering en persoonlijke groei, vrijheid en/of uitbreiding van bewustzijn.
– die een diepe(re) verbinding met zichzelf willen voelen.
– 'body en Mind' op een harmonieuze wijze willen verbinden. 
In de vijf levensgebieden willen groeien naar balans

 

Wat zijn de effecten?
Bij de mensen die op regelmatige basis deelnemen in een wekelijkse groep wordt geconstateerd dat er een grotere capaciteit tot affectieve communicatie (verbaal en non-verbaal), een rijkere expressie (-vaardigheid) en zelfvertrouwen toeneemt. Het ervaren van meer plezier in het leven en sensitiviteit in hun lichaam. Een grotere eenheid gewaarworden in dat wat ze voelen, willen en denken. Het is kortom een heel-wordingsproces of een proces van integratie. Worden diegene we al zijn.

 

Hoe ziet zo'n avond eruit, wat kan ik verwachten?
We bouwen alle oefeningen en dansen in de wekelijkse lesavonden op: rustig en stap voor stap, met de gepaste muziek. Ik leg alles goed uit en geef een demonstratie. Het gaat niet over pasjes, over een choreografie en al zeker niet over ‘mooi, goed of correct’. Het gaat erom dat je in jezelf plezier kunt gewaarworden en aanwezig bent, en je door je beweging en de muziek van binnen geraakt wordt. Je kan het voelen als een ontstekingsproces, je gaat aan en voelt dat er meer leven door je heen stroomt. Alle bewegingen en dansen zijn daartoe een uitnodigen. 

 

Kosten
•    Seizoenkaart* ‘wekelijks voorjaar 2019' van 9 januari t/m 26 juni (25 weken) Je betaald het hele seizoen vooruit waardoor je winst 25 euro is. Je hebt dan bijna twee gratis lessen! Kosten 350 euro 
•    Halve beurtenkaart** (12 weken): € 180
•    Kennismakingsaanbod: €50 voor 5 achtereenvolgende weken. Heb je zin om daarna door te gaan? Dan koop je een kaart voor een bedrag van €15 x het resterend aantal weken.
•    Losse les: €17 te betalen aan de zaal (enkel voor mensen met Biodanza ervaring)
Betaling: Maak het bedrag over op NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx “Biodanza wekelijks Breda”.

 

Data voorjaar 2019 
Maart; 20, 27
April; 3, 10, 17, 24, 
Mei; 1, 8, 15, 22, 29
Juni; 5, 12, 19, 26 

 

* Een seizoenkaart is voor dansers die vrijwel elke week komen. De kaart is geldig voor alle weken tot en met het einde van het seizoen en je betaalt in één keer het aantal weken vooruit. Zo betaal je het laagste tarief en kun je zoveel mogelijk dansen.

** Wil je je wel graag dansen maar is het niet mogelijk om elke week te komen, bijv. door onregelmatig werk, reis, lange onderbreking of i.v.m. kinderen? Dan kun je een kleinere ‘halve beurtenkaart’ (12 X) kopen die na het seizoen vervalt. Heb je aan het einde van het seizoen nog extra weken die je toch nog mee wilt dansen, dan betaal je die aan het einde van het seizoen à €15 per keer.
Stuur een mailtje of aarzel niet om even contact op te nemen om af te stemmen, te boeken of voor meer informatie Ik ben in de ochtend meestal telefonisch bereikbaar. Annette: 0640583378