Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

16-01-2019 | Wekelijks Biodanza Breda

wekelijks
20:00 - 21.30 uur
Yogasite Dr Struijckenstraat 165
Breda
Inschrijven

 

 

Tja... wat is Biodanza? Hoe ziet zo'n avond eruit, wat kan ik verwachten?
Eerlijk gezegd kan ik het zelf niet beter uitleggen dan met de woorden van de meester (de creator) Rolando Toro zelf:

"Een Biodanza sessie is een ceremonie die voldoet aan bepaalde voorwaarden, welke haar structuur geven. Met voorwaarden van waardigheid en decorum passend voor zijnde het “centrum van de wereld”. De voorwaaarden in Jungiaanse zin van het woord, leiden tot een innerlijke transformatie. Binnen zijn transcendente context, zei Rolando,brengt een Biodanza sessie een innerlijke vrijheid voort die nooit kan worden bereikt in het openbare leven." 


Rolando beschreef zijn eigen eerste ervaringen als volgt: ” Ik voelde vaak extase, erotiek en broederschap, creatieve energie en levenskracht in mijn lichaam. Ik voelde de mogelijkheid tot echt contact met de levende werkelijkheid, dit door beweging, gebaren en het uitdrukken van gevoelens.

Muziek is een universele taal, de enige die we allemaal begrijpen in een wereld van Babylonische spraakverwarring. Dans is de ideale vorm om lichaam en ziel te verenigen, van daaruit met alle deelnemers te communiceren en dit vanuit geluk, tederheid en kracht. Dit alles wilde ik met heel, veel andere mensen delen."(...)


Tja!... Ik kan dit in elke sessie ook zo voelen, een Biodanza sessie is een persoonlijk groei- laboratorium, een veilige haven, een nest waar ik me gezien en geliefd voel. Het is een verwelkoming, een uitnodiging, het is vrijheid, het is iets durven riskeren, het is ruien en soms doodgaan (aan het oude). Het is de diepte die het in mezelf aanraakt, het is plezier... en ik kan nog wel zo'n eindje doorgaan.


Biodanza betekent letterlijk “levensdans of dans van leven, dans van het leven"

Leeftijd speelt geen rol. Het is voor jong en oud, voor man en/ of vrouw. 
Het is geschikt voor mensen die graag dansen en voor hen die:
– meer uit het leven willen halen m.a.w. zich willen verdiepen en/of persoonlijke groei betrachten.
– verbinding met zichzelf willen voelen.
– 'body en Mind' op een harmonieuze wijze willen verbinden. 


Biodanza heeft een positief en versterkend effect op je identiteit en zelfvertrouwen. Het bevordert welzijn en balans.

Je hoeft niet te kunnen dansen, we hebben niet echt pasjes. Wel (en gelukkig) zijn er nauwkeurige aanwijzingen die helpen ons repertoire te vergroten of om uit stereotype bewegingen te komen om alzo onze expressievaardigheid te vergroten.

Wat we kunnen uitdrukken helpt ons om meer te kunnen voelen.

Het gaat er totaal niet om of een beweging mooi is of een beweging er mooi uitziet.

Het gaat erom dat jij in jezelf beweegt dat wat je op dat moment voelt, geïnspireerd door de muziek en de ander en of dat coherent is.

Het gaat erom dat jij je met dat plezier in jezelf, dat zich van nature naar buiten in de beweging wilt uitdrukken, dat je daar senang mee bent. 
Die zoektocht (research) de uitdaging is ontwikkeling, ... waar is het voor mij nú fijn, hoe kan ik diep vanbinnen daar contact mee maken (nieuw en fris en niet vanuit de automatisch piloot) ... Kan ik als het niet fijn voelt, de vrijheid in mezelf vinden om dit gevoel dusdanig te bewegen zodat het klopt, er harmonie is?. Mooi is een buitenaf opgelegd concept. 


Het gaat erom te ontspannen in het moment, te voelen hoe die gebieden in jezelf waar je zelden komt zich vullen met warmte en energie. Het is leven aan het leven toevoegen!

Biodanza geeft je de mogelijkheid hiermee te oefenen in een veilige gestructureerde ruimte en omgeving.

Bij de mensen die op regelmatige basis deelnemen in een wekelijkse groep wordt geconstateerd dat er sprake is van een grotere capaciteit tot communicatie (zowel verbaal en non-verbaal), een rijkere expressie, een afname van angst voor contact en/of het omgaan met nabijheid of intimiteit. Ze ervaren een grotere vrijheid en sensitiviteit in hun lichaam en iets wat enorm belangrijk is men krijgt gevoel voor wederkerigheid in de relatie of in het contact.


Tot slot, we gaan rustig stap voor stap. Dans spreekt de meest archaïsche taal dat is die van het lichaam, het is een taal die we allemaal kennen.

 

Kosten
•    Seizoenkaart* ‘wekelijks voorjaar 2019' van 9 januari t/m 26 juni (25 weken) Je betaald het hele seizoen vooruit waardoor je winst 25 euro is. Je hebt dan bijna twee gratis lessen! Kosten 350 euro 
•    Halve beurtenkaart** (12 weken): € 180
•    Kennismakingsaanbod: €50 voor 5 achtereenvolgende weken. Heb je zin om daarna door te gaan? Dan koop je een kaart voor een bedrag van €15 x het resterend aantal weken.
•    Losse les: €17 te betalen aan de zaal (enkel voor mensen met Biodanza ervaring)
Betaling: Maak het bedrag over op NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx “Biodanza wekelijks Breda”.

Data voorjaar 2019 
Januari: 9, 16, 23, 30
Februari; 6, 13, 20, 27
Maart; 6, 13, 20, 27
April; 3, 10, 17, 24, 
Mei; 1, 8, 15, 22, 29
Juni; 5, 12, 19, 26 

 

* Een seizoenkaart is voor dansers die vrijwel elke week komen. De kaart is geldig voor alle weken tot en met het einde van het seizoen en je betaalt in één keer het aantal weken vooruit. Zo betaal je het laagste tarief en kun je zoveel mogelijk dansen.

** Wil je je wel graag dansen maar is het niet mogelijk om elke week te komen, bijv. door onregelmatig werk, reis, lange onderbreking of i.v.m. kinderen? Dan kun je een kleinere ‘halve beurtenkaart’ (12 X) kopen die na het seizoen vervalt. Heb je aan het einde van het seizoen nog extra weken die je toch nog mee wilt dansen, dan betaal je die aan het einde van het seizoen à €15 per keer.
Stuur een mailtje of aarzel niet om even contact op te nemen om af te stemmen, te boeken of voor meer informatie Ik ben in de ochtend meestal telefonisch bereikbaar. Annette: 0640583378