Biodanza Rosa - Breda + Antwerpen

← Agenda Biodanza ←

21-11-2018 | Wekelijks Biodanza Breda

wekelijks
20:00 - 21.30 uur
Yogasite Dr Struijckenstraat 165
Breda
Inschrijven

 

 

 

Biodanza betekent “levensdans" Het is voor jong en oud, man en vrouw. We dansen op verschillende wijze, met elkaar, in groep maar ook zijn er individuele dansen. 

 

Het is geschikt voor mensen die graag dansen en voor hen 
– Die meer uit het leven willen halen m.a.w. zich willen verdiepen en persoonlijke groei betrachten.

– Meer verbinding met zichzelf willen voelen.

– Die 'body en Mind' op een harmonieuze manier willen verbinden. 

Biodanza heeft een positief en versterkend effect op je identitiet en zelfvertrouwen, bevordert welzijn en balans.

Je hoeft niet te kunnen dansen, we hebben niet echt pasjes, wel nauwkeurige aanwijzingen die ons helpen ons repertoire te vergroten of om uit stereotype bewegingen te komen om alzo ons zelf uit te breiden in de beweging. Het gaat er  niet om dat een beweging mooi is of mooi eruitziet.

Het gaat erom dat jij je beweegt met wat je op dat moment voelt, en met datgene wat je voelt zoekt in jezelf naar dat wat fijn is, diep vanbinnen contact maakt (uit de automatisch piloot komt)... en zo niet, dat je er iets aan verandert.

Mooi is een concept dat ons van buitenaf is opgelegd. Het gaat erom alle concepten los te laten, te ontspannen in je zijn; gewoon te voelen wat er op dat moment te voelen is.Dit is de beste voorwaarde om nieuw te worden.


Dansen is op zich niet het doel (ik beoog geen danspasjes) maar is de weg om de dingen in beweging te krijgen. Een mogelijkheid om heel te worden, te oefenen in een veilige ruimte of omgeving.

Wat Rolando er zelf over zei: " De Biodanza sessie is een ceremonie van innerlijke transformatie door de vivencia. Het bestaat uit een proces van integratie van de identiteit en haar viscerale en gedragsmatige aspecten. Als een ceremonie, vereist het dat het voldoet aan bepaalde voorwaarden, welke de sessie structuur geven. Het kan daarom niet verward worden met een openbare dansbijeenkomst, privacy is een essentiële en onvervangbare voorwaarde voor haar verwezenlijking. 

 

De Biodanza sessie is een bron van vivencias en geen show behalve wanneer je opzettelijk een choreografie creëert binnen de lijn van creativiteit. De sessies hebben op bepaalde momenten expressieve en erotische passages van diepgaande intimiteit die worden opgeroepen binnen de context van een gewijde ceremonie en in de zin van absolute oprechtheid van de ontmoeting.

Binnen zijn transcendente context, genereert de Biodanza sessie een innerlijke vrijheid die nooit kan worden bereikt in het openbare leven.Rolando Toro

 

Bij mensen die op een regelmatige basis deelnemen in een wekelijkse groep wordt geconstateerd dat er sprake is van; een grotere capaciteit tot communicatie (zowel verbaal en non-verbaal), een rijkere vaardigheid in expressie, een afname van angst voor contact en/of het omgaan met nabijheid of intimiteit. Ze ervaren een grotere sensitiviteit in hun lichaam en krijgen gevoel voor wederkerigheid in de relatie of in het contact.

Alle oefeningen en dansen zijn eenvoudig. Iedereen kan het!  En het is misschien juist wel dát wat Biodanza bijzonder maakt.

Biodanza is eenvoudig en effectief. Het spreekt de meest archaische taal dat is die van het lichaam.

En heb je steeds gedacht; “dansen... dat is niets voor mij, dat kan ik niet", …probeer het, geef het een kans. 

Trek je stoute schoenen aan! ... Nee hoor ...we dansen op blote voeten (zachte slofjes of kousen met noppen) en voel je welkom.

We dansen in een open, gemengde (mannen en vrouwen) groep. Er is geen bepaalde leeftijd. 


Stuur me een mailtje of geef een seintje dan nemen we contact op om wensen en verwachtingen af te stemmen.  
De sessies vinden plaats in een open, gemêleerde (alle leeftijden mannen en vrouwen) Het is een doorgaande groep.

Kosten

  • Seizoenkaart* ‘najaar 2018’: 12 september t/m 19 december (wekelijks behalve op 17/10 en 5/12) 13 weken: € 175
  • Halve beurtenkaart** (6 weken): €90
  • Kennismakingsaanbod: €50 voor 5 achtereenvolgende weken. Heb je zin om daarna door te gaan? Dan koop je een kaart voor een bedrag van €15 x het resterend aantal weken.
  • Losse les: €17 te betalen aan de zaal (enkel voor mensen met Biodanza ervaring)

Betaling: Maak het bedrag over op NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx “Biodanza wekelijks Breda”.
 

* Een seizoenkaart is voor dansers die vrijwel elke week komen. De kaart is geldig voor alle weken tot en met het einde van het seizoen en je betaalt in één keer het aantal weken vooruit. Zo betaal je het laagste tarief en kun je zoveel mogelijk dansen.


** Wil je je wel graag dansen maar is het niet mogelijk om elke week te komen, bijv. door onregelmatig werk, reis, lange onderbreking of i.v.m. kinderen? Dan kun je een kleinere ‘halve beurtenkaart’ (6X) kopen die na het seizoen vervalt. Heb je aan het einde van het seizoen nog extra weken die je toch nog mee wilt dansen, dan betaal je die aan het einde van het seizoen a €15 per keer.

Boeken of meer informatie kan telefonisch bij Annette 0640583378